6. DANMARK

Fakta om Danmark:

  • Språk: Danska
  • Invånare: 6 000 000
  • Yta: 43 000 km^2
  • Valuta: Kronor
  • Huvudstad: Köpenhamn

Danmark är ett nordiskt land beläget i nordeuropa. Det är det sydligaste av de skandinaviska länderna och består av en stor halvö, Jylland, samt många öar, varav de största är Själland och Fyn. Danmark är känt för sin höga levnadsstandard, välfärdssystem och en av världens äldsta monarkier. Landet är också medlem i EU och NATO. Danmark har en stark ekonomi som baseras på jordbruk, sjöfart, teknologi och design. Dess kultur är präglad av en lång historia, inklusive vikingatiden, och landet är känt för sitt moderna fokus på hållbarhet och livskvalitet.

NEDAN FINNS DET VIDEON FRÅN DANMARK

6:8 Danmark – Tivoli i Köpenhamn:
Jag testar bågskytte i Tivoli och går runt i nöjesparken. Innan det går jag till ytterligare en turkisk restaurang, denna gång en lyxigare sådan. Danmark är betydligt dyrare jämfört med Sverige när det gäller det mesta. Men trots det så har jag haft en väldigt fin tid och träffat väldigt trevliga människor. Denna video blir den sista videon från serien från Danmark. Vi får se vart nästa äventyr tar oss till.
6:7 Danmark – Zoo & Konst i Köpenhamn:
Zoo ligger väldigt nära stadskärnan i Köpenhamn. Fina djur och väldigt lugn miljö. Innan det besöker jag Glyptoteket, ett historisk plats med väldigt många skulpturer. En plats för alla men speciellt för alla konstälskare.
6:6 Danmark – Vilket världsrekord kan du slå?:
Först går jag till The Tube i denna video. Där inträffar kaos direkt och jag blir fast i en attraktion. Därifrån tar jag mig direkt till Amalienborg. Att det pågår samtidigt Köpenhamns marathon skapar en del utmaningar med framkomligheten. Men ingenting kan stoppa mig från att besöka så många platser som möjligt på så kort tid som möjligt. Inte visste jag att Guinness World Records museet var i Köpenhamn. Nästan allmänbildning att veta vilka udda världsrekord som finns och minst lika intressant. Jag råkar också hamna i ett riktigt regnoväder när jag besöker världsberömda La Glace och äter deras ”Sportkage”, inte så hälsosamt som det låter men väldigt gott.
6:5 Danmark – Har Danmark godare mjukglass än Sverige?:
Ni som känner mig vet att mjukglass är det bästa jag vet. Och det finns inga dåliga mjukglass. Men hur smakar mjukglassen i Danmark? Jag går runt på nyhavn och Köpenhamns mest populära platser. I mina Köpenhamns videon så använder jag mig utav Köpenhamnskortet vilket ger tillträde till 80-tals platser och gratis kollektivtrafik. I denna video så går jag upp för den berömda von frelsers kirke. Det är en kyrka med en väldigt speciell arkitektur, där du kan gå upp för tornen på ett trappstege.
6:4 Danmark – Skattkammaren i Köpenhamn:
Botaniska trädgårdar finns på väldigt många olika städer och är ett populärt resmål. Framförallt om man har ett intresse för växter. I mitt fall så söker jag efter medicinalväxter. Och direkt hittar vi ett par styckna som även många av ni tittare kommer att känna igen. Kopplad till botaniska trädgården finns även ett fjärilshus. Denna var nog den finaste fjärilshusen som jag har varit på. Och även på denna video så besöker vi ett slott, denna gång är vi på Rosenborgsslott där jag fick vänta i kö väldigt länge för att få komma in. I denna slott finns det väldigt många värdefulla saker. Glöm inte gilla och kommentera videon, prenumerera gärna på kanalen om du redan inte gör det. Genom det kan du visa ditt stöd och vi kan växa. Syftet med mina videon är att göra dessa resor tillsammans med er tittare.
6:3 Danmark – Populärt Turkisk mat i stan:
Pilav Boys är ett snabbmatsställe i city av Köpenhamn. Där serverar de ris med tillbehör som man själv får välja. Men det klassiska turkiska varianten är ris med kyckling och är ett snabbmat i Turkiet. Pilav Boys grundades av två unga grabbar och inom snar framtid väntas flera nya restauranger att finnas, även i Sverige. Jag tar mig också till nationalmuseet och kollar lite på Danmarks historia i denna video.
6:2 Danmark – Köpenhamns mest sevärda platser & skattkammare:
Köpenhamn är en historisk plats med många olika slott. I denna video så besöker vi ett par av de, inte minst Fredriksborgsslott, christiansborgsslott. Vi tar också en tur med båten och utforskar runt stan. Tycker du om efterrätt så smakar vi också på de mest klassiska efterrätten i köpenhamn.
6:1 Danmark – Världens längsta resa till Köpenhamn:
I denna video påbörjar jag min resa till Danmark, Köpenhamn. Det blir kaos redan från början med inställd flyg och en rejäl omväg för att komma fram till Köpenhamn. Denna video är en del av min resevlog där jag besöker nya länder. Glöm inte prenumerera på kanalen om du inte gör det. Gilla och kommentera gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait