5. BELGIEN

Fakta om Belgien:

  • Språk: Flamländska & Franska
  • Invånare: 12 000 000
  • Yta: 30 700 km^2
  • Valuta: Euro
  • Huvudstad: Bryssel

Belgien är ett litet land i västeuropa, känt för sin rika historia och kulturella mångfald. Huvudstaden Bryssel är också EU:s politiska centrum och hem för många internationella organisationer, inklusive EU-kommissionen och NATO. Landet är uppdelat i tre regioner: Flandern, Vallonien och Bryssel. Det är känt för sin unika arkitektur, medeltida städer, choklad och pommes frites. Landet har ett konstitutionellt monarki-system och en välutvecklad ekonomi med fokus på industri, handel och finans.

NEDAN FINNS DET VIDEON FRÅN BELGIEN

5:6 Belgien – Bra mat i Bryssel och pågående demonstrationer:
Min sista kväll i Bryssel äter jag på en snabbmatsställe i Bryssel, en turkisk maträtt, köfte med bröd. Till efterrätt blir det en Australiensisk glass. På väg hem till hotellet träffar jag på en demonstrationståg vid torget mot kriget i Palestina där tiotusentals har mist sitt liv.
5:5 Belgien – Europas mest sevärda platser på en timme:
Mini Europa är en plats bestående av miniatyrer av de mest betydelsefulla, sevärda platserna i Europa. I denna video så går vi runt i Mini Europa och kollar på de mest sevärda platserna.
5:4 Belgien – Atomium – Belgiens landsmärke:
I denna video så besöker vi ett av de stora turistmålen i Bryssel. Atomium, Ett molekylformad utsiktsplats som innehåller mycket mer än bara fin utsikt. Från atomium går jag vidare till design museet. Och efter det går jag vidare till mini Europa…. Men mer om det får ni se på nästa video.
5:3 Belgien – Fin arkitektur och en turkisk restaurang i Bryssel:
Cinquantenaire, lika svårt att stava som att uttala. Men en plats med väldigt fin och gammal arkitektur. Jag och min vän fortsätter att utforska Bryssel trots regnvädret. Efter en lång promenad hittar vi till en turkisk restaurang i närheten som gör ändå mödan värt. En liten spoiler, tycker du om miniatyrbildar så kommer du att älska denna video.
5:2 Belgien – Bryssels mest sevärda platser:
Denna avsnitt träffar jag min vän som kommer till Bryssel för att hälsa på mig. Tillsammans besöker vi de mest sevärda platserna i Bryssel, bland annat Manneken Pis och Grand Place.
5:1 Belgien – Belgisk våffla ska man äta i Bryssel:
I denna video åker jag till mitt femte land att besöka, nämligen Belgien. I denna video reser jag till Bryssel. Redan första kvällen kan jag inte låta bli att smaka på deras våffla, som gett namnen till hela världen, belgisk våffla. Jag hittar även en turkisk kebabställe och äter där. Om du vill att jag lägger upp liknande videon glöm inte att gilla denna video, kommentera gärna och prenumerera på kanalen om du redan inte gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait