4. ISLAND

Fakta om Island:

  • Språk: Isländska
  • Invånare: 390 000
  • Yta: 103 000 km^2
  • Valuta: Kronor
  • Huvudstad: Reykjavik

Island är en östat i Nordatlanten, belägen mellan Grönland och Europa. Landet är känt för sin dramatiska natur med vulkaner, gejsrar, varma källor och glaciärer. Landet har en välfärdssystem och en hög levnadsstandard. Island är också känt för sina starka kulturella traditioner, inklusive fornnordisk mytologi och litteratur som de isländska sagorna. Landet är medlem i NATO men inte i EU, och dess ekonomi är starkt beroende av fiske, turism och förnybar energi.

NEDAN FINNS DET VIDEON FRÅN ISLAND

4:5 Island – Sky lagoon & Thingvellir national park:
Min fjärde land som jag besöker, Island. I denna avsnitt så besöker vi en plats som många filmer och serier har spelats in, bland annat game of thrones, Batman begin, Star wars, vikings mm. Nämnligen nationalparken thingvellir. Vi avslutar resan med en oförglömlig besök till Sky lagoon. Detta är den femte och sista delen av avsnittet från Island.
4:4 Island – ”Golden circle” (Gullfoss, Geiser & Kerid):
Min fjärde land som jag besöker, Island. I denna avsnitt genomför vi en golden circle upplevelse. Där vi besöker Kerid volcanic crater, Gullfoss Waterfall och Geiser geothermal area. Ett måste att genomföra i Island om man har möjlighet. Detta är den fjärde delen av avsnittet från Island.
4:3 Island – En dag i Reykjavik, Harpan och jordbävning:
Min fjärde land som jag besöker, Island. Island är en högriskområde för jordbävning och vulkanutbrott. I detta avsnitt får vi ett glimt av hur man har anpassat samhället efter förutsättningarna, vilka spår som finns kvar efter naturkatastroferna. Vi tar även en runda i stan och runt i Reykjavik. Detta är den tredje delen av avsnittet från Island.
4:2 Island – Perlan i Reykjavik:
Min fjärde land som jag besöker, Island. I denna avsnitt så är jag i en välbesökt resmål, Perlan. Ett av de stora museum som finns i Island. Som både innehåller utställningar men även biograf, utsiktsplats och välbesökt restaurang/caféteria. Missa inte denna fina video. Om du inte har prenumererat på kanalen gör gärna det. Gilla och kommentera videon. Detta är den andra delen av avsnittet från Island.
4:1 Island – Resa till Reykjavik:
Min fjärde land som jag besöker, Island. I denna video så äter vi pizza i huvudstaden Reykjavik. Om du ser torn som lyser rött när du är i Reykjavik och undrar vad det är, vilket vi också gjorde, så märkte jag på dagen att det var en kyrka. Av en slump hittade jag också till stormoskén i Reykjavik. Detta är den första delen av avsnittet från Island.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait